Pengumuman

PEMAKLUMAN
 

Pejabat Daerah dan Tanah Bera akan mengedarkan semula Borang Rancangan Tanah Berkelompok Kampung Puchong, Batu Bor, Mukim Bera
Daerah Bera yang tertunda pada 25 & 26 Januari 2017 akibat banjir seperti ketetapan berikut :

Tarikh : 15 hingga 16 Februari 2017

Tempat : Pejabat Daerah dan Tanah Bera

 

Sekian, terima kasih.

 

DARI PENTADBIR TANAH BERA

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
HomeInfo DaerahInfrastrukturPengangkutan Awam

Pengangkutan Awam

Bagi menarik lebih ramai pelawat ke Bera, pengangkutan awam juga berperanan di dalam pelancongan Bera. Selain memberi kemudahan kepada pelancong asing mahupun tempatan, pengangkutan awam juga menjadi perkhidmatan kepada penduduk-penduduk di sekitar kawasan Jerantut ini.

Di antara pengangkutan awam yang terdapat di Daerah Bera ini adalah seperti berikut :

1. Pengangkutan Bas

Terdapat dua buah Terminal Bas di Bera iaitu di Bandar Bera dan satu lagi di dalam bandar Triang Terdapat dua jenis perkhidmatan bas yang beroperasi di sekitar Daerah Bera ini iaitu bas ekspress dan bas henti-henti. 

Bagi bas ekspress, perkhidmatannya akan bermula dari Terminal Temerloh dan akan berhenti di dua terminal daerah Bera di mana bas tersebut menghala ke Termanal Bas Lakin (Johor) dan Ke Singapura.

Manakala bagi bas henti-henti pula bas tersebuat datang dari Terminal temerloh dan menuju ke setiap destinasi di daerah Bera samada pergi dan balik.

Terdapat beberapa jenis konsortium bas yang beroperasi di Bera antaranya Bas Liner dan Bas Metro. Bagi bas henti-henti pula, ia akan bermula sewal jam 6.00 pagi dan berakhir pada jam 6.00 petang.

 

2. Pengangkutan Teksi

Terletak di tengah-tengah Bandar Bera bagi kemudahan kepada mereka yang ingin lebih keselesaan. Dengan bayaran yang agak berpatutan para penumpang akan lebih menikmati keselesaan dan kemudahan yang lebih cepat dimana destinasi yang hendak di tuju.

 

Tarikh Kemaskini

  • :: Tuesday 14 February 2017::

Alamat Kami

Pejabat Daerah dan Tanah Bera
28200 Bandar Bera
Pahang Darul Makmur.
Tel   : 09-2553109
Fax  : 09-2553444
emel  : pdbera@pahang[dot]gov[dot]my

Bilangan Pelawat

889067
Hari IniHari Ini1455
SemalamSemalam1439
Minggu IniMinggu Ini5863
Bulan IniBulan Ini31771
KeseluruhanKeseluruhan889067
Go to top